Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Kremalı ve Reçelli Toplar

Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
4 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağı un
6 Yumurta
1 Su bardağı krema
2 Yemek kaşığı vişne reçeli
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Süt, su ve sıvıyağı bir tencereye alıp ıslatın.
Kaynamaya başlayınca unu ilave edip mikserle devamlı karıştırarak pişirin.
Hamur tencerenin bir tarafında toplanmaya başladığında ateşten alın.
Hamuru karıştırmaya ara vermeden yumurtaları teker teker ilave edin.
Tekrar ateşe koyup hızla karıştırın.
Hamur kaşıktan akacak kıvama gelince ateşten alın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Hamurdan kaşıkla küçük parçalar alıp toplar halinde tepsiye akıtın.
Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin.
Herbir topun alt kısmını biçağın ucuyla delip içini hafifçe oyun.
Ayrı bir kasede krema ve reçeli iyice karıştırıp soğumuş topların içine doldurun.
Üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız