Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Mandalinalı Kek

Malzemeler
250 gr margarin
250 gr un
250 gr pudra şekeri
6 Adet yumurta
2 Adet ufalanmış bisküvi
1 Adet mandalinanın kurutulmuş kabuğu
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tutam muskat rendesi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Fırını 150 derecede ısıtın.
25 santim uzunluğunda bir kek kalıbını yağlayın.
Ufalanmış bisküvileri kek kalıbının yanlarına ve kenarına serpiştirin.
Kurutulmuş mandalina kabuğunu küçük küçük kıyın.
Bir kapta yumuşatılmış margarin ve pudra şekerini beyaz renk alana dek çırpın.
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
Sarılarını yağlı karışıma katın ve unu serpiştirin.
Kıyılmış mandalina kabuğunu, muskat rendesini ve tarçını da ilave ederek karıştırın.
Yumurta aklarını çırpın.
Metal bir kaşık yardımıyla dikkatlice hamura katın ve iyice karıştırın.
Hamuru daha önce yağladığınız kalıba dökün.
Alüminyum folyoyla kaplayın.
Düşük ısılı fırında 2 saat pişirin.
Mandalinalı Kek yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız